Ora lui Robert, în splendidele grădini ale Iulius Town

Beneficiile pe care sportul în aer liber le are asupra copiilor sunt numeroase, pornind de la dezvoltarea emoțională, socială, la motricitatea grosieră și fină, postura pe care o adoptă. De aceea fiecare ediție al proiectului Ora lui Robert se desfășoară în aer liber, unde soarele crește nivelul de serotonină, un hormon ce influențează starea de bine. 

Locația pe care am ales-o pentru desfășurarea celei de -a IV-a ediții a Orei lui Robert este una cum nu se poate mai potrivită: Iulius Gardens.

Iulius Gardens este unul dintre cele mai spectaculoase spaţii verzi din Timişoara, amenajat într-o manieră inedită, deasupra noii parcări subterane din ansamblu. O veritabilă oază de relaxare, Iulius Gardens include 1.400 de arbori, cu înălţimi de până la 13 metri, care impresionează prin dimensiuni, forma coroanelor şi coloritul frunzelor, în diferite perioade ale sezonului de vegetaţie. 

Tei, cedri, fagi pendulari şi piramidali, platani, diverse varietăţi de arţar, stejari, castani, brazi, pini, carpeni de tip spalier sau cu formă piramidală, pruni şi duzi ornamentali, magnolii sunt doar câteva specii care înfrumuseţează zona. Peisajul este completat cu peste 100 de specii de arbuști ornamentali: azalee, hortensii, trandafiri, camelii, wisteria, buxus, calini, forsitia și multe altele.

În Iulius Gardens fiecare timișorean, si nu numai, se bucura de un gazon special, pe care se poate așeza pentru a se relaxa, pentru a citi o carte sau pentru a se bucura de priveliște. Sambata, 26 august 2023 fiecare vizitator poate participa, chiar și în calitate de spectator, la Ora lui Robert, un proiect destinate copiilor din medii defavorizate. Impreuna facem sport și ne bucurăm de natura pe care splendidele grădini Iulius ni le pune la dispoziție. 

Iulius Town este acel „centru” al orașului Timișoara, în jurul căruia gravitează viața urbană, pentru că îmbină în cel mai armonios mod funcțiuni de retail, office, parc și entertainment, într-un singur loc. Este un spațiu vibrant, care îmbunătățește viața comunității și care îmbracă în verde experiențele sociale. 

Iulius Town este un oraș în inima Timișoarei, un spaţiu efervescent, deschis spre multiculturalitate, care oferă energie și printr-o agendă bogată de evenimente variate pentru toate categoriile de public, de la activităţi educative şi recreative pentru copii, manifestări culturale şi competiţii sportive, până la târguri tematice, festivaluri şi expoziţii de artă.

La Iulius Gardens timpul liber capătă alte valențe. Este locul care va găzdui a IV-a ediție Ora lui Robert unde oamenii vor fi impreuna pentru a sprijini copiii care au nevoie de atenție, înțelegere și modele de urmat. Splendidele grădini Iulius oferă cadrul perfect pentru o mică evadare în natură, relaxandu-ne alături de prieteni.