Vânătoarea de comori

Bunătate, iubire, empatie. 3 cuvinte care contează enorm pentru dezvoltarea unui copil.

Cu toate aceste, situația din centrele institutionalizate este foarte tristă:

  • 2 din 10 copii spun că violenţa este prezentă în şcoala lor mult sau foarte mult
  • Un sfert dintre copii spun că elevii din familiile sărace sunt discriminaţi (mult sau foarte mult)

20 de copii au participat la Vânătoarea de comori în curtea @Faber devenită pentru ei terenul de vânătoare în cadrul Easter Hunt! Cei 20 de copii din centre instituționalizate și din medii defavorizate au căutat 200 de ouă de ciocolată ascunse bine de voluntarii noștri, au pictat pe pânză și pe ouă de polistiren pentru a-și explora creativitatea , au mai participat și la un atelier de lectura în care au învățat despre iubire, bunătate, empatie, respect faţă de aproape şi toleranţă. iar la final au primit cadouri din partea iepurașului de Paște. Acest atelier a fost făcut în apropierea Paștelui, când fiecare dintre noi ne dorim să vedem în jur speranță și dorință pentru BINE.

I-am găsit pe toți veseli și prietenoși , știau foarte multe lucruri, respectau regulile clasei, erau politicoși, cooperanți și bucuroși de oameni noi. Am plecat de lângă cei mici cu gândul că este nevoie câteodată doar de puțin ajutor pentru a schimba vieți, familii, destine. Un pic poate însemna Enorm.

În mediile defavorizate, cu precădere, acolo unde stimularea cognitivă, lingvistică și socială a copiilor este foarte scăzută acasă (nivelul de educație scăzut al părinților, lipsa resurselor), școala poate face diferența între abandonul și succesul de mai târziu.