Ora lui Robert – Ediția a 4-a: “Back to School” – Susținem copiii vulnerabili prin educație nonformală și mișcare

Ora lui Robert se pregătește pentru o nouă ediție plină de bucurie și implicare socială! Cum scoala are un rol determinant în devenirea copiilor, tema celei de-a 4-a editii, pe care noi o pregatim deja, este una sugestivă: „Back to School”. Scopul evenimentului este de susținere a dezvoltării copiilor vulnerabili din centrele de plasament și medii defavorizate, prin mișcare și educație nonformală.

Pe 26 august 2023 pentru 100 de copii vulnerabili, precum și 50 de voluntari și organizatori își dau întâlnire la Iulius Garden din cadrul Iulius Town Timișoara pentru a se misca și a participa la ateliere de educatie nonformala, iar la final pregătindu-se pentru noul an școlar.

Surprizele, ca de obicei, nu vor lipsi. Prima consta în participarea campioanei olimpice la spadă Ana Maria Brânză, care s-a alăturat cauzei noastre, un ambasador al mișcării pentru sănătate și incluziune. Nu vor lipsi atelierele de robotică, dulciurile, rucsacurile cu rechizite pentru școală și… voia bună.

„Misiunea noastră principală rămâne aceeași: să susținem dezvoltarea copiilor vulnerabili prin mișcare și educație nonformală, să-i ajutăm să-și dezvolte inteligența emoțională și să se integreze mai ușor în mediul școlar și în societate. Ne dorim să le oferim copiilor oportunitatea de a-și explora potențialul și de a-și dezvolta abilitățile într-un mod distractiv și captivant”, este mesajul nostru pentru toți cei care doresc sa ni se alăture în acest proiect.

Cât de importantă este educația nonformală în dezvoltarea copiilor vulnerabili

Educația nonformală reprezintă o metodă inovatoare de a învăța, care se concentrează pe activități și experiențe în afara cadrului formal al școlii. În cazul copiilor vulnerabili, cum ar fi cei din centrele de plasament și medii defavorizate, educația nonformală joacă un rol crucial în dezvoltarea lor. Aceasta le oferă oportunități de învățare interactive, explorând și descoperind lumea într-un mod captivant.

Studiile au arătat că educația nonformală contribuie la:

  1. Dezvoltarea abilităților sociale și a inteligenței emoționale: Prin activități de echipă și jocuri, copiii învață să-și gestioneze emoțiile, să-și dezvolte empatia și să comunice eficient cu ceilalți.
  2. Stimularea creativității și imaginației: Atunci când sunt expuși la activități artistice, culturale și explorări, copiii își dezvoltă creativitatea și gândirea critică.
  3. Îmbunătățirea stimei de sine și încrederea în sine: Succesul în activități nonformale îi ajută pe copii să dobândească încredere în abilitățile lor și să se simtă valoroși.
  4. Dezvoltarea abilităților motrice: Participarea la activități fizice îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile motorii și să fie mai sănătoși.
    Încurajarea învățării pe tot parcursul vieții: Educația nonformală îi motivează pe copii să învețe și după încheierea activităților formale.

Oameni cu suflet alături de noi

Evenimentul din 26 august 2023 este posibil datorită sprijinului partenerilor noștri principali. Suntem bucuroși să avem alături de noi parteneri de încredere precum Profi, AutoCardo – Dealer autorizat Volvo, Rotary Club Ripensis din Timișoara, Dental Experts – Clinica Dentară Prof. Dr. Bratu, Iulius Town Timișoara, Rotaract Club Timișoara Ripensis și Universitatea de Vest din Timișoara. Fără ajutorul lor, nu am putea să organizăm un astfel de eveniment de amploare și să îi susținem pe copiii vulnerabili în a-și atinge potențialul maxim.

În plus, dorim să mulțumim și celor de la Petro Vaselo Winery, Madame Magnifique, Violette Boutique Des Fleurs & Flori Holland, Tudor – Personal Tailor, CineFilmArt, Sky Rooftop Restaurant și GUAU café y pan. Cu ajutorul lor putem crea un mediu plin de bucurie și emoție pentru copiii noștri.

Ora lui Robert – Ediția a 4-a: „Back to School” își propune să aducă zâmbete și să ofere oportunități pentru copiii care au nevoie de sprijin și susținere.

Vă așteptăm cu drag pe 26 august 2023, la Iulius Garden, pentru a petrece împreună o zi minunată, plină de bucurie și entuziasm și pentru a face viitorul copiilor mai prietenos și mai strălucitor!