Cum Tehnologia și Suportul au Transformat Școala din Mașloc

Într-o lume în care educația este cheia spre un viitor strălucit, proiectul “Tehnologie și Suport pentru Educația Incluzivă” a adus o rază de speranță și oportunitate pentru copiii de la Școala din Masloc.

Când vorbim despre educație, vorbim despre viitor. Dar ce se întâmplă când accesul la acest viitor este inegal și plin de obstacole pentru unii?

La Asociația “Ora lui Robert”, am acceptat provocarea de a schimba acest scenariu și de a construi oportunități pentru TOȚI copiii.

Cu o viziune clară și un obiectiv bine definit, proiectul și-a propus să ofere șanse egale pentru TOȚI copiii, construind un viitor în care fiecare elev să aibă posibilitatea de a înflori și de a-și atinge potențialul. Misiunea a fost una de a asigura că fiecare copil, indiferent de nevoile sau fundalul său, are acces la educație și la oportunități de dezvoltare.

Școala din Masloc, cu un corp didactic de 26 de profesori și 302 de elevi, dintre care 57 cu nevoi educaționale speciale și 30 de etnie romă, a fost scena unde s-a desfășurat această misiune de transformare. Aici, am implementat un proiect care a combinat tehnologia, formarea profesorilor și resursele pentru a crea un mediu de învățare accesibil și incluziv.

Prin proiect, am reușit să dotăm școala cu un laborator IT modern și să oferim formare specializată pentru profesori, asigurând că fiecare copil, indiferent de nevoile sale, are acces la educație și oportunități de dezvoltare.

Un laborator IT modern, echipat cu 20 de laptopuri licențiate Windows, un router wireless și 20 de mouse-uri, este acum la dispoziția tuturor elevilor, cu un accent deosebit pe cei cu C.E.S., pentru a susține și îmbogăți procesul lor de învățare.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără sprijinul generos al Forvia Foundation, care a fost alături de noi la fiecare pas, ajutându-ne să transformăm viziunea în realitate.

Acest articol de blog este o poveste despre comunitate, colaborare și schimbare, și sperăm că vă va inspira să vă alăturați și voi misiunii noastre de a face educația accesibilă pentru toți.