Caravana CoderDojo UVT: Descoperă Tehnologia și Mișcarea!

Caravana CoderDojo UVT este un proiect educațional dedicat copiilor și tinerilor care iubesc tehnologia și nu se tem de mișcare. Scopul acestui proiect este de a oferi oportunitatea tinerilor din Timișoara de a participa la ateliere interactive și activități sportive distractive. Cu determinare, ne propunem să includem și copiii din medii mai puțin privilegiate, oferindu-le o șansă unică de a se dezvolta într-un mediu inovator și stimulant.

Ce este Caravana CoderDojo UVT?
Caravana CoderDojo UVT este un eveniment educațional, care aduce împreună tehnologia și mișcarea pentru a inspira și dezvolta copiii din Timișoara și împrejurimi. Cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara (UVT) și a numeroșilor profesori și voluntari dedicați de la Facultatea de Informatică și Matematică, evenimentul oferă oportunități unice de învățare și dezvoltare.

Ce urmează?

Ne pregătim cu entuziasm pentru următoarea etapă a proiectului nostru. Caravana CoderDojo UVT se va îndrepta acum către școlile din Giarmata, Voiteg și Livezile pentru a continua să inspire și să dezvolte tinerii din aceste comunități. Ne propunem să aducem aceeași pasiune pentru tehnologie și mișcare în rândul copiilor din aceste zone, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare.

Caravana CoderDojo UVT și Ora lui Robert rămâne dedicată scopului său de a promova educația și tehnologia în rândul tinerilor, indiferent de mediul din care provin. Cu sprijinul partenerilor noștri și angajamentul nostru, suntem hotărâți să continuăm să aducem tehnologia și mișcarea în viețile acestor copii și tineri.

Vă mulțumim tuturor pentru susținerea acordată și pentru sprijinul oferit în realizarea acestei inițiative educative speciale.

Ce abordam în cadrul evenimentului?

Caravana CoderDojo UVT și Ora lui Robert aduce împreună două aspecte principale:

Tehnologia: Copiii vor avea ocazia de a descoperi lumea programării, conceptele de bază în informatică și dezvoltarea abilităților digitale prin ateliere interactive. Cu ajutorul mentorilor calificați de la Facultatea de Informatică și Matematică a Universității de Vest din Timișoara, vor explora concepte precum programarea roboților Edison și machine learning cu Scratch.

Mișcare: Caravana nu uită de importanța mișcării și a unui stil de viață activ. Atelierele noastre de activități sportive pentru copii vizează dezvoltarea rezistenței, coordonării și forței într-un mod interactiv și distractiv.

Obiectivele evenimentului

Introducerea copiilor în lumea informaticii și dezvoltarea competențelor digitale.
Promovarea unui stil de viață activ și sănătos prin activități fizice distractive și antrenante.
Includerea și sprijinirea copiilor din medii defavorizate pentru a avea acces la oportunități educaționale.


Pentru cine este acest eveniment?

Caravana CoderDojo UVT la  este deschisă copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, indiferent de experiența lor anterioară în domeniul informaticii sau al activităților fizice. Nu trebuie decât să fie curioși și dornici să învețe și să se distreze. 

Ce face acest eveniment special pentru participanți?

Caravana CoderDojo UVT aduce împreună tehnologia și mișcarea, oferind o experiență unică de dezvoltare personală. Copiii nu numai că învață despre tehnologie și programare, dar și își dezvoltă abilitățile fizice și sociale într-un mediu prietenos și stimulant. Combinația de activități digitale și fizice promovează un stil de viață echilibrat și sănătos

Mulțumim din suflet tuturor partenerilor și sponsorilor care au făcut posibilă această inițiativă. Cu sprijinul dumneavoastră, am putut inspira și dezvolta tinerii pasionați de tehnologie din Timișoara și împrejurimi.

Proiectul nostru “Caravana CoderDojo UVT – Building the Future of Computer Science” a fost câștigătorul programului Științescu Timișoara, implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara și finanțat de Hamilton Central Europe, Fundația Bosch România, Romanian-American Foundation și susținut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.

De asemenea, ediția noastră de toamnă a primit sprijin prin programul Meet and Code, susținut la nivel european de Amazon și SAP, și coordonat în România de Asociatia Techsoup Romania. Acest program susține evenimente de tehnologie și programare, aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene, Europe Code Week.

Ce Ne Așteaptă în Continuare?

Cu ediția de toamnă în spatele nostru, suntem pregătiți să mergem mai departe și să aducem această experiență educațională în scolile din Giarmata, Voiteg și Livezile. Ne dorim să continuăm să inspirăm și să dezvoltăm copiii din comunitățile noastre, oferindu-le oportunități privind educația.

Caravana CoderDojo UVT este o poveste de succes care aduce împreună tehnologia și mișcarea într-un mod captivant și educativ.
Așteptăm cu nerăbdare să continuăm această călătorie și să încurajăm educația și dezvoltare copiilor din comunitățile noastre.