Alina Pătru este psiholog clinician și psihoterapeut în supervizare și vine alături de proiectul Ora lui Robert pentru a ne ajuta cu privire la partea psihologică din acest proiect mai ales ca îi place sa lucreze cu copii .
Copii sunt viitorul !
Acesta este un adevăr pe care ar trebui sa îl avem în vedere ori de câte ori interacționăm cu ei. Să ne gândim ca orice acțiune a noastră ar trebui sa fie în spre a le oferi exemple demne de urmat , în a le oferi ce avem mai bun din personalitatea noastră , în a observa și ei eforturile noastre pe care le facem pentru a construi și lasa în urma noastră spre viitorul nostru oameni valoroși si sănătoși atât la suflet cât și la minte .
Consider ca prin proiectul Ora lui Robert se urmărește o mare parte din cele descrise mai sus și acest proiect este cu atât mai valoros cu cât se focusează pe copii ce au atât de multă nevoie de atenție din partea noastră .
Alina Pătru Tweet
Proiectul ora lui Robert este diferit prin faptul ca oferă copiilor posibilitatea de a fi împreuna prin mișcare și joc , de a fi in centrul atenției și de a se simți importanți. Acest proiect oferă o modalitate de descărcare emoțională,scoate in evidentă bucuria mișcării și oferă copiilor perspective de viitor prin prisma nevoii de a fi de ajutor la rândul lor. Le imprimă plăcerea de a practica un sport și le oferă posibilitatea de a vedea in mișcare posibilitatea de noi conexiuni .
Ora lui Robert oferă sportul (mișcarea) ce reprezintă o posibilitate de a destinde mintea.Sportul reprezintă o distracție , amuzament atât pentru copii cât și pentru Adulți. Astfel ca sportul este terapeutic ajutând la înfruntarea greutăților vieții de zi cu zi și dă o stare de bine. Constituie o pauza pentru psihic de la îndatoririle lumii exterioare dar și de la conflictele realității interioare ale fiecăruia dintre noi .
Prin faptul ca ne îndepărtează pentru moment de la realitatea cotidiană , Ora lui Robert ajuta atât copii participanți cât și voluntarii dar și spectatorii sa se destindă chiar și pentru moment de realitatea cotidiană , sa se confunde intr-o lume propusă de joc și spectacol după care sa rămână cu un sentiment de satisfacție și plăcere.
Participanții dobândesc un caracter mai autentic prin conexiunea cu cei ce iau parte la joc iar posibilitatea de a prelua controlul asupra propriului corp datorită exercițiilor fizice ajuta la creșterea stimei de sine de care au atât de multă nevoie in identificarea personală. Mișcarea organizata da sentimentul de putere și control ajutând la diminuarea senzației de neputința , astfel fiind un refugiu important pentru reechilibrarea psihică .
Prin proiectul Ora lui Robert se aduce în prim plan sportul ce este printre altele și un fenomen cultural ce face cu ușurintă conexiunea între granițele culturale , sociale , lingvistice și geografice sporind conexiunea dintre comunități .Proiectul oferă cadrul pentru interacțiune spontana , comunicare printr-un limbaj ludic și universal valabil ceea ce facilitează relaționarea între copii ce provin din medii de viața diferite și care vorbesc limbi diferite.
Activitatea de grup creste posibilitatea dezvoltării legăturilor emoționale cu ceilalți precum și a sentimentului de apartenența și comunicare . Iată câteva dintre beneficiile ce le pot identifica ca om dar și ca profesionist in domeniul psihologiei .
Alina Pătru Tweet
Acest proiect face ca lumea sa devină egala intr-un spirit de joc și zâmbete pentru câteva ore .Cred ca sportul poate fi salvarea multor copii și adolescenți prin prisma faptului ca sportul oferă posibilitatea unei vieți organizate , reprezentata de un scop ce implica dorința de a deveni un om valoros in detrimentul unei vieți lăsate la voia întâmplării ce poate avea multe tentații riscante cel puțin pentru copii ce provin din medii cu familii dezorganizate .
Sunt o persoana idealista și sunt alături de voluntarii și promotorii acestui proiect și îndrăznesc sa îmi doresc ca acest proiect sa reprezinte o sursa de pornite către o cariera sportiva pentru mulți dintre copii implicați sau cel puțin o sursa de modele demne de urmat printre voluntarii și promotorii implicați .
Alina Pătru Tweet