Ora lui Robert

Ce facem

Misiunea noastră

În contextul educațional actual, aducem o alternativă integrată focusată pe cooperare, compasiune, și totodată accesibilă și distractivă, care abordează toate dimensiunile personalității copilului: fizic, intelectual, emoțional și social.

Misiunea noastră este să contribuim la creșterea gradului de incluziune al acestor copii în viața comunității, prin proiecte educaționale, vocaționale, sociale sau ecologice care să îi ajute să aibă mai multe șanse pentru o viață împlinită.

Misiunea noastră

Ora lui Robert este un proiect de educație prin practică (de tip “learning by doing”), ce vizează adaptarea unor informații la nevoile și posibilitățile tinerilor. Categoriile vizate, îndeosebi, sunt cele defavorizate, care au nevoie de dezvoltare personală, însemnând dezvoltarea tuturor abilităților pe care tinerii doresc să și le însușească: intelectuale, sportive, artistice.

Misiunea noastră

Ora lui Robert reprezintă angajamentul nostru față de cultivarea dragostei pentru mișcare și pentru o viață sănătoasă de la cele mai fragede vârste. Experiența Ora Lui Robert îi învață pe copii și tineri ce înseamnă să trăiești sănătos, să îți respecți corpul și să faci în viață cele mai bune alegeri.

Programele noastre

Ora lui Robert

Program complex, structurat corespunzător vârstei, care dezvoltă rezistența, coordonarea și forța copiilor într-un antrenament de tip “joc”, pentru a face sportul mai atractiv și a dezvolta anumite capacități psiho-motrice, realizat prin diverse exerciții.

Tabăra de Supereroi

Copiii cu rezultate bune la învățătură care nu au mai fost vreodată în tabără vor beneficia de câteva zile de acțiune și distracție în natură. Împreună cu trainerii (sportivi, psihologi și alți specialiști), copiii vor petrece acest timp învățând să-și dezvolte Superputerile. Vrem ca la sfârșitul taberei copiii să ducă înapoi cu ei valori precum: adaptabilitate, responsabilitate, comunicare, perseverență, motivația de a fi alături de ceilalți în comunitate.

Caravana Coder Dojo

Partenerul nostru principal, CoderDojo @UVT este un grup de inițiativă pentru învățarea nonformală a informaticii, destinat copiiilor și tinerilor din Timișoara și împrejurimi. Coder Dojo @UVT este format din studenți și profesori ai Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Matematică și Informatică, afiliat cu mișcarea globală CoderDojo.

Istoric

Tug war kids
16 aprilie și 3 septembrie 2022

Ora lui Robert edițiile I și II

Cele 2 evenimente principale din 2022 s-au desfășurat în 16 aprilie 2022 (Faber) și 3 septembrie 2022 (Iulius Town) și au reunit 120 de copii participanți, 60 de voluntari și mai mulți membri ai comunității din Timișoara. În prima ediție “Ora lui Robert” am ajuns la 50 de beneficiari, iar în cea de-a doua ediție am reușit să creștem numărul la 70 de copii cu situații asemănătoare, dintre care 20 au fost copii refugiați ucraineni. Continuând în această direcție, ne propunem ca în următoarele evenimente să ajungem la minim 100 de copii din medii defavorizate per ediție.

Ora lui Robert ediția a III-a

115 participanți  50 voluntari Ora lui Robert  18 voluntari FMI-UVT  26 de companii și instituții partenere  100+ persoane interesate de proiect  5 ani a avut cea mai tânără participantă primul atelier de Robotică UVT dedicat copiilor instituționalizați și din centre de zi

Decembrie 2022

Atelierul de turtă dulce

În luna decembrie, am invitat copiii să ni se alăture într-o atmosferă de sărbătoare, punând în evidență importanța creației în procesul de formare și dezvoltare al fiecărui copil. Cei 20 copii din Complexul de Servicii Sociale pentru Intervenții în Regim de Urgență Timișoara au participat la un atelier de ornare și decorare a prăjiturilor specifice Crăciunului, au interacționat cu voluntarii la diverse acțiuni cu spirit festiv și au primit cadouri pregătite cu drag.

Ora lui Robert la nivel local

De asemenea, am continuat participarea la proiectul “Mens sana in corpore sano” început în ianuarie 2021, finalizat în iunie 2022, alături echipa librăriei Două Bufnițe, cu aproximativ 200 de copii beneficiari. Proiectul s-a desfășurat în 10 școli, unde s-au organizat ateliere de lectură, împreună cu ora de sport altfel.

Octombrie

Ora lui Robert la nivel național

Am debutat și la nivel național cu primele două acțiuni în Sibiu, în luna  octombrie, unde am participat împreună cu cei de la DECUS si DGASPC Sibiu,  la activități de educație prin mișcare în 2 centre pentru copii instituționalizați - 30 beneficiari.